lauantai 4. toukokuuta 2024

Kardemumma-ruusuvesiliemessä haudutetut päärynät

Oikeasti reseptiin kuului 4 dl ruusuvettä. Kahdesta syystä en laittanut niin paljon. Ensinnäkin, mulla ei ollut sitä kaapissa kovin suurta määrää. Olisi pitänyt lähteä kauppaan. Toiseksikin, mielestäni ruusuveden maku ei ole kovin hyvä jos se on liian vahva. Tällaisena se oli juuri sopiva. Päärynöistä tuli ihanan pehmeitä ja ne sopivat hyvin yhteen pistaasien ja jäätelön kanssa.


Ainekset:
2 l vettä
3 rkl ruusuvettä
2 tl kardemummansiemeniä
300 g sokeria
6 suurta päärynää
Tarjoiluun:
pistaasipähkinöitä
vaniljajäätelöä

Murskaa kardemummansiemenet morttelissa. Kuori päärynät ja poista siemenkodat terävällä veitsellä pohjan kautta. Jätä kannat paikoilleen. Kuori ja rouhi pistaasit.

Kuumenna suuri kattilallinen vettä kiehuvaksi. Lisää ruusuvesi, kardemumma ja sokeri. Keitä 20 minuuttia.

Aseta päärynät pystyyn kattilaan. Anna hautua 30-35 minuuttia, kunnes päärynät ovat täysin pehmeitä. Tarjoile vaniljajäätelön, haudutusliemen ja pistaasirouheen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti