En mä kyllä näissä mansikkaa maistanut, mutta muuten olivat ihania, sisältä sitkeitä ja päältä rapeita marenkeja.
Ainekset:
5 kananmunan valkuaista
200 g Siro-sokeria
1 tl maissitärkkelystä
1 tl valkoviinietikkaa
3 rkl sileää mansikkahilloa
Koristeluun:
45 g maitosuklaata
Sekoita keskenään sokeri ja maissitärkkelys. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeriseos vähitellen vatkaamisen aikana. Lisää etikka ja vatkaa vielä tasaiseksi. Kääntele vaahtoon mansikkahillo.
Nostele marenkivaahto leivinpaperoidulle uunipellille jättimarengeiksi. Paista 120-asteisessa kiertoilmauunissa reilun tunnin ajan (kun marenki irtoaa leivinpaperista, se on valmista). Avaa uuninluukku ja jätä marengit uuniin vielä tunniksi.
Sulata koristeluun tarkoitettu suklaa ja valuta suklaasula raidoiksi marenkien päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti