perjantai 17. toukokuuta 2024

Sipulipiiras perunapohjalla

Tuo pohja oli ihanan pehmeä ja maukas. Ja täytekin varsin makoisa. Erinomainen kokonaisuus siis.


Pohja:
3 jauhoista perunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
125 g voita huoneenlämpöisenä
suolaa
Täyte:
4 sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl juoksevaa Oivariinia
1 dl kuivaa siideriä
3 kananmunaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ruukku persiljaa
1 tl kuivattua timjamia
suolaa
mustapippuria
ripaus jauhettua neilikkaa
75 g juustoraastetta

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Survo perunat muusiksi. Silppua persilja ja timjami.

Sekoita pohjan jauhot, leivinjauhe ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää perunasurvos ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin tekeytymään.

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota sipulit Oivariinissa pehmeiksi. Lisää siideri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua, kunnes neste on haihtunut.

Vatkaa kananmunat, tuorejuusto, juustoraaste, yrtit ja mausteet tasaiseksi seokseksi.

Painele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Esipaista pohjaa 225-asteisen uunin alaosassa 15 minuuttia.

Levitä sipuliseos piirakkapohjalle. Kaada päälle muna-juustoseos. Jatka paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä (n. 20 minuuttia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti