tiistai 14. toukokuuta 2024

Täytetty sinappi-mantelipossu

Liha hautui ihanan pehmeäksi. Täyte ja kastike olivat kummatkin todella maukkaita. Oli kyllä hyvää. Kelpaisi vaikka juhlapöytään.


Ainekset:
1 kg porsaan ulkofileetä
1 tl suolaa
suihkutettavaa oliiviöljyä
Täyte:
100 g pippurituorejuustoa
2 rkl sinappia
½ dl mantelirouhetta
½ dl kuivattuja karpaloita
2 tl kuivattua rosmariinia
Valkoviiniliemi:
1 ½ dl valkoviiniä
3 rkl siirappia

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Leikkaa ulkofileeseen pidemmältä sivulta viilto noin puoleen väliin asti niin, että ulkofilee jää toiselta reunalta vielä kiinni. Aukaise ulkofilee kuin kirjan kannet. Mausta suolalla.

Levitä lihalle tuorejuusto ja sinappi. Ripottele päälle tasaisesti mantelirouhe, karpalot ja rosmariini. Taita ulkofilee kiinni takaisin fileen muotoon ja sido paistonarulla rullaksi.

Suihkuta pinta kevyesti öljyllä. Kaada pannulle valkoviini ja siirappi.

Paista 150-¬asteisessa uunissa kaksi tuntia. Valele rullaa muutamia kertoja paistoliemellä. Leikkaa paistinaru ulkofileerullan ympäriltä pois ja nosta rulla leikkuulaudalle. Leikkaa rullasta noin sentin paksuisia viipaleita. Tarjoile paistoliemi kastikkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti