tiistai 28. toukokuuta 2024

Pistaasipähkinä-hunaja-appelsiininkukkajäätelö

Mun jäätelökoneparkani ei näillä helteillä kerta kaikkiaan kykene tekemään jäätelöä ihan kiinteäksi saakka. Niinpä jouduin laittamaan tämän jähmettymään loppuun pakastimeen. Jäätelömassa oli herkullista jo melkein-valmiina, joten olettaisin että tästä tulee vielä todella hyvää.


Ainekset:
170 g pistaasipähkinöitä
125 g sokeria
5 dl Kiehu-maitoa
5 dl kuohukermaa
2 ½ rkl hunajaa
½ dl appelsiininkukkavettä
200 g kondensoitua maitoa
2 rkl appelsiininkuoriraastetta

Jauha 2/3 pistaasipähkinöistä jauheeksi monitoimikoneen maustemyllyssä. Rouhi loput pistaasit karkeasti.

Kuumenna pistaasi, sokeri, maito, kerma, hunaja ja appelsiininkukkavesi kiehuvaksi kattilassa. Keitä n. 20 minuuttia silloin tällöin sekoitellen, kunnes nesteestä on jäljellä kolme neljäsosaa. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Lisää kondensoitu maito, appelsiininkuoriraaste ja loput pistaasit. Siirrä seos jäätelökoneen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes jäätelö on koostumukseltaan sopivaa. Tarjoile heti tai siirrä pakastuksen kestävässä astiassa pakastimeen odottamaan tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti