perjantai 10. toukokuuta 2024

Lakritsijuustokakku

Kuva on jälleen kerran ala-arvoinen, mutta kakku oli mielestäni tosi hyvää. Överimakea hillo sopi kivasti leipäpohjan ja lakritsisen täytteen kanssa. Täyte olisi saanut olla hiukkasen napakampaa tai sitten pinnalla oleva kinuski ohuempina rihmoina. Nyt kakun leikkaus sujui hyvin ainoastaan sillä lailla että kinuskin leikkasi ensin saksilla paloiksi.


Pohja:
8 viipaletta Maalahden Limppua
50 g voita huoneenlämpöisenä
Täyte:
5 dl Flora Vispiä
250 g mascarponea
½ rkl raakalakritsijauhetta
100 g tomusokeria
2 tl liivatejauhetta
2 rkl kylmää vettä
230 g boysenmarjahilloa
Kuorrutus:
2 dl muscovadosokeria
2 dl kuohukermaa
5 g raakalakritsijauhetta

Murenna leipä. Sekoita muruihin voisula. Painele seos silikonireunaisen irtopohjavuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Laita täytteen liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Vatkaa mascarpone, kerma, lakritsijauhe ja tomusokeri vaahdoksi. Siirrä ruokalusikallinen vaahdosta liivateseokseen ja kuumenna liivateseos mikrossa juoksevaksi. Valuta seos täytteeseen ohuena nauhana, koko ajan vatkaten.

Levitä pohjalle ensin hillo ja sitten kermaseos. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

Kuumenna kuorrutuksen sokeri ja kerma kiehuvaksi. Keitä, kunnes kinuski on koostumukseltaan sopivaa. Lisää lakritsijauhe ja sekoita hyvin. Kaada kuorrutus kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti