torstai 9. toukokuuta 2024

Persikkajäädyke vadelmamelballa

Laitoin tämän vasta juuri pakastimeen, joten lopputulosta en ole vielä maistellut. Mutta uskallan olla melkoisen varma, että herkkua tuli.


Jäädyke:
2 dl kuohukermaa
820/480 g säilykepersikoita
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 kananmunan keltuainen
Vadelmamelba:
2 dl pakastevadelmia
1 rkl vettä
1 rkl sokeria
Lisäksi:
3 keksiä (esim. Elonen Kinuskikehrä)

Kuumenna melban vadelmat, sokeri ja vesi kiehuvaksi. Anna jäähtyä. Murustele keksit.

Vatkaa jäädykkeen kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, keltuainen ja sokerit. Valuta persikat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita persikkakuutiot vaahtoon ja siirrä seos pakastuksen kestävään astiaan. Valuta päälle vadelmamelba ja vedä muutaman kerran massan läpi lusikalla. Ripottele pinnalle keksimurut. Nosta vuoka pakastimeen vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti