tiistai 7. toukokuuta 2024

Omenatäytteiset possupihvit

Alkuperäisessä reseptissä oli omenasoseen tilalla kuivaa omenasiideriä, mutta kun mulla sattui juuri sopivasti olemaan tuota omenasosetta pakastimessa niin käytin sitä. Lopputulos oli niin herkullinen, etten usko että siiderin kanssa olisi voinut olla parempaa.


Ainekset:
1 hapahko omena
1 rkl voita
1 rkl sokeria
4 porsaan ulkofileepihviä
2 ½ dl omenasosetta
½ tl kuivattua rosmariinia
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
¼ tl muskottipähkinää

Kuori omena ja leikkaa se 16 lohkoksi. Paista lohkoja pannulla voissa, kunnes ne pehmenevät. Ripottele päälle sokeri ja jatka paistamista vielä 2 minuuttia. Siirrä pannu sivuun.

Leikkaa jokaisen pihvin reunaan syvä tasku. Laita jokaiseen taskuun 4 omenalohkoa. Sulje taskut cocktail-tikulla. Tai jos pihvit ovat ohuita niin kuin minulla, levitä omenalohkot puolelle pihville ja taita toinen puoli päälle.

Ruskista pihvejä pari minuuttia kummaltakin puolelta. Lisää pannulle omenasose. Mausta rosmariinilla, mustapippurilla, suolalla ja muskottipähkinällä. Poista tikut. Tarjoile esim. couscousin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti