tiistai 21. toukokuuta 2024

Rusina-kumina-ruisleipä

Tässä reseptissä oli tosi paljon rusinoita suhteessa muihin aineksiin. Kerrankin tarpeeksi. Kuminasta tuli kivaa makua. Tykkäsin kovasti.


Ainekset:
400 g hiivaleipävehnäjauhoja
100 g ruisjauhoja
3 ½ g kuivahiivaa
10 g suolaa
370 g kädenlämpöistä vettä
250 g rusinoita
1 tl kuminansiemeniä
Pinnalle:
vehnäjauhoja

Sekoita keskenään jauhot ja hiiva. Lisää suola ja vesi. Sekoita yleiskoneen taikinakoukulla hitaimmalla nopeudella 2 minuuttia. Nosta nopeutta yhdellä pykälällä ja jatka alustamista vielä 10 minuuttia. Lisää alustamisen loppupuolella rusinat ja kumina. Jatka sekoittamista, kunnes taikina on sileää ja joustavaa. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin tunnin ajan.

Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle leivinalustalle. Muotoile taikinasta kaksi palloa. Anna pallojen kohota 10 minuuttia. Painele pallot litteiksi. Käännä taikinan reunat keskelle ja paina taikina uudelleen litteäksi. Toista 2 kertaa. Anna kohota leivinpaperoidulla uunipellilllä saumapuoli alaspäin tunnin verran.

Kuumenna uuni 220-asteiseksi. Laita uunin pohjalle pieni vuoallinen kuumaa vettä. Viillä leipiin lehtikuviot terävällä veitsellä. Nosta pelti uuniin ja paista noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti