On ne kvinoat ja salaatitkin siellä pohjalla. Oli jotenkin tosi maukasta. Kvinoasta tulee välillä puuromaista ja kuivaa, mutta tällä kertaa se oli onnistunut hyvin. Ja kastikekin tietysti auttaa asiaa.
Ainekset:
1 dl kvinoaa
2 dl vettä
2 sellerinvartta
2 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
250 g kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
½ tl timjamia
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
Lisäksi:
100 g salaattia
100 g fetaa
Kastike:
3 rkl appelsiinimehua
1 rkl oliiviöljyä
½ rkl valkoviinietikkaa
1 tl juoksevaa hunajaa
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Huuhtele kvinoa huolellisesti ja keitä se kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (n. 15 minuuttia).
Viipaloi sellerinvarret. Kuori porkkanat ja leikkaa ne tangoiksi. Halkaise ja viipaloi kesäkurpitsa ja munakoiso. Sekoita yhteen kasvikset, öljy ja mausteet. Levitä seos leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Sekoita yhteen kastikkeen ainekset. Revi salaatti paloiksi. Kuutioi feta. Levitä salaatti kulhon pohjalle. Lisää päälle kvinoa ja kasvikset. Ripottele pinnalle feta ja valuta sekaan kastike.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti