perjantai 10. tammikuuta 2025

Cappuccinojäädyke

Löysin kaapista parasta ennen -päivänsä v. 2010 nähneen cappuccinojauhepussin. Se ajoi asiansa tässä jäädykkeessä ihan loistavasti. Ainakaan jauhe ei ollut millään lailla pilaantunutta, mutta mielestäni ei myöskään laimeaa. Jäädykkeestä tuli tosi hyvää ja kivasti hapanta tuon kermaviilin ansiosta.


Ainekset:
2 dl kuohukermaa
2 kananmunan keltuaista
1 ½ dl fariinisokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
12,5 g cappuccinojauhetta
½ tl kardemummaa
300 g kermaviiliä
Pinnalle:
½ dl mantelilastuja

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa keltuaiset, kermaviili, sokerit, kaakaojauhe, cappuccinojauhe ja kardemumma kuohkeaksi. Kääntele lopuksi kermavaahto keltuaisseokseen. Kaada jäädykemassa silikoniseen jäädykemuottiin. Nosta vuoka pakastimeen vähintään 6 tunniksi, mielellään yön yli.

Paahda pinnalle tarkoitetut mantelit kuivalla, kuumalla pannulla. Kumoa jäädyke tarjoiluvadille n. 15 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle mantelilastut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti