lauantai 18. tammikuuta 2025

Mustikkapiirakkajäätelö 2

Tämä lähti vasta just äsken pakastimeen. Olihan se tosi hyvää jo ennen jäähtymistäänkin. Keksiosuutta olis voinut olla ehkä hiukan vähemmän; en tiedä tuliko siitä liian hallitseva. Ja koko systeemin olis voinut levittää ehkä vähän laakeampaan kippoon. En halunnut ostaa taas purkillista tuota Lotus Biscoff -levitettä, vaikka se hyvää onkin. Siksi päädyin keksimuru-kondensoitu maito seokseen.


Ainekset:
2 ½ dl Flora Vispiä
¾ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl kardemummaa
2 ½ dl kookoskermaa
200 g pakastemustikoita
Keksilevite:
200 g Lotus Biscoff Biscuit Spreadia
tai
150 g Kultamurokeksejä
1 tl kanelia
75 g kondensoitua maitoa
Pinnalle:
125 g pensasmustikoita

Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Mausta vaahto sokerilla, vaniljasokerilla ja kardemummalla.

Soseuta kookoskerma ja kohmeiset mustikat sauvasekoittimella. Sekoita sose kermavaahtoon. Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan ja tasoita pinta. Lusikoi keksilevitettä jäätelön sattumiksi. Ripottele pinnalle pensasmustikat ja nosta astia peitettynä pakastimeen vähintään 6 tunniksi, mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti