sunnuntai 26. tammikuuta 2025

Paistettu valkosuklaajuustokakku

Paistamisen piti olla valmiina n. puolen tunnin kuluttua, mutta ei todellakaan ollut. Nostin uunin lämpötilan 200 asteeseen ja jatkoin paistamista vielä 20 minsaa. Sitten kakku alkoi olla suunnilleen kypsän näköinen. Lopputulos oli juuri sellainen kuin pitikin. Rapeat reunat ja pehmeä, ihanan valkosuklainen sisus.


Pohja:
120 g voita huoneenlämpöisenä
ripaus suolaa
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g appelsiinituorejuustoa
180 g vaniljaista valkosuklaata (Marabou)
1 dl sokeria
4 kananmunaa

Vatkaa marsipaani suolan kanssa pehmeäksi. Lisää voi. Vatkaa lopuksi sekaan kananmuna ja jauhot. Nosta taikina jääkaappiin vähintään tunniksi.

Kauli pohja vuokaan sopivaksi levyksi. Painele taikina leivinpaperoidun vuoan pohjalle ja reunoille. Vuoraa reunat foliopannalla ja esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 12 minuuttia.

Sulata täytteen valkosuklaa. Anna jäähtyä hiukan. Sekoita keskenään tuorejuustot ja sokeri. Lisää kananmunat ja suklaasula. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista vielä 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti