torstai 16. tammikuuta 2025

Mansikka-juustokakku

Kuva on taas huono, mutta kakku oli erinomainen. Kaikki kerrokset sopivat ihan täydellisesti yhteen. Tuoreita mansikoita en raaskinut tätä varten ostaa keskellä talvea, mutta pakastetut kävivät tähän aivan yhtä hyvin.


Pohja:
225 g murokeksejä
20 g pakastekuivattuja mansikoita
50 g voita sulatettuna
Täyte:
250 g mascarponea
180 g ranskankermaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl vaniljauutetta
¾ dl sokeria
2 kananmunaa
Mansikkakiille:
250 g tuoreita mansikoita
1 dl vettä
½ dl hyytelösokeria

Murskaa pohjan keksit ja pakastekuivatut mansikat yleiskoneen leikkuuterällä varustetussa kulhossa. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi. Painele seos silikonireunaisen irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa täytteen mascarpone, ranskankerma, sokeri ja maissitärkkelys tasaiseksi. Mausta vaniljauutteella. Lisää kananmunat yksitellen, edelleen vatkaten. Kaada täyte vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.

Leikkaa kiilteen mansikoista puolet viipaleiksi ja puolet pieniksi kuutioiksi. Levitä viipaleet kakun pinnalle. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Lisää mansikkakuutiot ja siirrä kattila sivuun. Anna jäähtyä n. 5 minuuttia. Lusikoi kiille kakun päälle. Anna kiilteen jähmettyä jääkaapissa. Irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoilualustalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti