Tämä oli ihan superhyvä kakku ja tuli viiden hengen voimin nautittua kokonaan kerralla. Kolmen koiran neniin kakku tuoksui myös vastustamattoman ihanalta. Koirat eivät valitettavasti päässeet maistelemaan kakun sisältämän suklaan vuoksi. Yleensä tykkään lisätä kermavaahtoon sokeria, mutta tässä vaahto ei todellakaan tarvinnut lisämakeutusta. Vähensin muutenkin sokerin määrää kolmasosalla, enkä katunut.
Ainekset
1 dl appelsiinimehua
1 rkl appelsiininkuoriraastetta
100 g kuivattuja pehmeitä taateleita
6 kananmunan valkuaista
½ tl suolaa
150 g Siro-sokeria
60 g mantelirouhetta
185 g taloussuklaata
Koristeluun:
2 dl kuohukermaa
43 g Dubbel Nougatia
Silppua taatelit. Sekoita joukkoon appelsiinimehu ja appelsiininkuoriraaste. Anna imeytyä jääkaapissa yön yli.
Rouhi suklaa. Vatkaa valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Kääntele suklaarouhe, mantelirouhe ja taateliseos valkuaisvaahtoon. Kaada taikina leivinpaperoituun lasagnevuokaan. Paista 170-asteisessa uunissa 1 t 15 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.
Vatkaa koristeluun tarkoitettu kerma vaahdoksi. Silppua Dubbel Nougat. Siirrä kakku tarjoilualustalle ja levitä päälle kermavaahto. Ripottele pinnalle nougatrouhe.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti