torstai 30. tammikuuta 2025

Isännän lihapata

Karjalanpaistilihat eivät ole maailman parhaita lihoja. Mutta soveltuvat hyvin näihin pitkään haudutettaviin sapuskoihin. Pata oli herkullista ja pehmeää. Padan kanssa keitin kaurasuurimoita.


Ainekset:
700 g karjalanpaistilihoja
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
200 g porkkanoita
200 g palsternakkaa
200 g juuriselleriä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl paprikajauhetta
2 dl punaviiniä
400 g säilyketomaatteja
1 laakerinlehti
½ tl kuminaa
suolaa
mustapippuria
Pinnalle:
2 rkl persiljaa

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi juurekset.

Kuumenna öljy suuressa padassa. Ruskista lihakuutiot tasaisesti kauttaaltaan. Lisää sipuli, valkosipuli, juurekset ja paprikajauhe. Sekoittele hetki. Lisää tomaatit liemineen ja punaviini. Pilko tomaatteja hiukan lastalla. Lisää loput mausteet.

Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla 1 ½ tuntia. Silppua pinnalle tarkoitettu persilja ja ripottele silppu padan pinnalle ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti