lauantai 25. tammikuuta 2025

Tomaattisilakat

Silakka ei edelleenkään ole suosikkiani. Kyllähän se menee, mutta ei ole erityisen herkullista. Tomaattisilakat syötiin lämpiminä, riisin ja uunijuuresten kera.


Ainekset:
400 g silakkafileitä
1 dl kasvislientä
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl punaviinietikkaa
¼ dl sokeria
½ rkl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
1 pieni sipuli
1 laakerinlehti
5 maustepippuria
ripaus valkopippuria

Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi puolirenkaiksi. Sekoita yhteen kasvisliemi, tomaattipyree, punaviinietikka, sokeri, suola ja rypsiöljy.

Kääri silakkafileet rullalle nahkapuoli ylöspäin. Nosta rullat tiiviisti uuninkestävään vuokaan. Levitä rullien päälle sipuli, maustepippurit ja laakerinlehdet. Mausta valkopippurilla. Kaada vuokaan tomaattikastike.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoile heti tai anna jäähtyä ja tarjoile kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti