lauantai 11. tammikuuta 2025

Soijarouhelasagne

Tämä oli just ihanaa talvipäivän ruokaa. Kerroin herra 13-v:lle jo etukäteen mitä lasagne sisältää ja sanoin, että menisi varmasti ihan täydestä jauhelihalasagnena. Niin olisi kuulemma tosiaan mennyt. Sain sopivasti tähän myös upotettua tomaattimurskan ja Koskenlaskijan jämät. Siksi niitä on noin omituiset määrät. Mutta erinomaisen hyvää tämä oli.


Ainekset:
lasagnelevyjä
1 kesäkurpitsa
230 g kirsikkatomaatteja
Tomaattikastike:
2 suurta sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 dl tummaa soijarouhetta
130 g punaista pestoa
1 dl vettä
675 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl sokeria
mustapippuria
suolaa
1 ruukku basilikaa
Juustokastike:
250/125 g mozzarellaa
150 g Koskenlaskija ruoka & dippiä
2 dl ruokakermaa
1 ¼ dl maitoa
½ tl sipulijauhetta
2 tl valkosipulijauhetta
mustapippuria

Leikkaa kesäkurpitsa neljään osaan ja viipaloi osat. Puolita kirsikkatomaatit. Silppua basilika.

Kuori ja silppua kastikkeen sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää kattilaan kuiva soijarouhe ja pesto. Kääntele hetki. Lisää tomaattimurska. Huuhtele tölkit vedellä ja lisää vesi kattilaan. Lisää tomaattipyree ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua n. 15 minuuttia. Lisää basilika ja mausta mustapippurilla ja suolalla.

Murskaa mozzarella haarukalla. Sekoita yhteen kaikki juustokastikkeen ainekset.

Levitä lasagnevuokaan kerroksittain lasagnelevyjä, kesäkurpitsaviipaleita, tomaattikastiketta ja juustokastiketta. Jatka, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Jätä päällimmäiseksi juustokastiketta. Ripottele pinnalle kirsikkatomaatit. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti