Jos ei kauheasti jaksa panostaa leipomiseen, mutta haluaa kahvipöytään jotain erityisen herkullista, niin tässä on täydellinen leipomus siihen hommaan. Kakun saa viidessä minuutissa uuniin. Vaikein vaihe on se kun kakun täytyy antaa jäähtyä uunista ottamisen jälkeen. Kai sen voisi kuumanakin syödä, mutta luulen että se on parhaimmillaan ihan jääkaappikylmänä. Reseptissä oli mainittu käytettäväksi tuoreita mansikoita, mutta kyllä minä otin mansikkani Cittarin pakastealtaasta. Hyvin toimivat nämäkin.
Ainekset:
100 g mansikoita
100 g voita
397 g kondensoitua maitoa
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 kananmuna
Tarjoiluun:
vaniljavanukasta
Leikkaa mansikat pieniksi kuutioiksi.
Sulata voi ja sekoita joukkoon kondensoitu maito. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kananmuna. Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan ja ripottele päälle mansikat. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hiukan valuvaksi.
Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti