Minä ostin näihin paketillisen Pirkka parhaat kypsiä jättikatkiksia. Alun perin resepti oli tarkoitettu raaoille katkaravuille, jotka onkin sitten tarkoitus paistaa. Minä pudotin katkikset marinadeineen kypsien nuudeleiden sekaan ja lämmitin satsin mikrossa. Oli herkullista pikaruokaa.
Ainekset:
400 g jättikatkaravunpyrstöjä
2 valkosipulinkynttä
1 tl sambal oelekia
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
10 persiljanoksaa
Kuori valkosipulinkynnet. Silppua persilja.
Purista valkosipulinkynnet astiaan, johon mahtuvat myös katkaravut. Lisää sambal oelek ja sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Lisää oliiviöljy. Kääntele katkaravut marinadiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
Jos käytät raakoja katkarapuja, paista niitä marinadissaan muutama minuutti. Jos katkaravut ovat jo valmiiksi kypsiä, voit käyttää ne sellaisenaan. Ripottele pinnalle persilja ja tarjoile heti esim. nuudeleiden kera.

 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti