sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Chili con carne

Joskus aiemmin en voinut sietää papuja. Etenkään näitä kidneypapuja, jotka ovat koostumukseltaan kovin jauhoisia. Sitten ilmeisesti totuin niihin ja nykyään pavut ovat mielestäni oikein hyviä. Entinen inhokkini chili con carne alkaa nykyään olla suuri suosikkini. Etenkin itse tehtynä ja hyvin maustettuna.



Ainekset:
800 g jauhelihaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 paprika
1 punainen chili
285 g maissia
460 g kidneypapuja
2 rkl suolaa
1 tl kanelia
1 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikaa
1 tl hunajaa
3 rkl makeaa soijakastiketta
800 g tomaattimurskaa
200 g ranskankermaa
1 g sahramia
tuoretta korianteria

Pilko paprika ja sipulit. Raasta porkkanat. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää sipulit mukaan kuullottumaan. Lisää joukkoon myös paprika, chili ja porkkanaraaste.

Lisää joukkoon pavut, hunaja, tomaattimurska, soija ja mausteet. Anna seoksen kiehua hiljalleen vartin verran. Lisää joukkoon maissi ja ranskankerma. Kypsennä vielä viisi minuuttia.

Tarjoile silputun korianterin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti