keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Kaali-jauhelihagratiini

Ajattelin etukäteen, että tämä tarvitsisi ehkä rinnalleen riisiä tai perunaa. Päätin kuitenkin olla laittamatta niitä ja tarjoilla gratiinin sellaisenaan. Yllätyksekseni tämä gratiini oli ihan täysi ateria. Tai no, salaatin väsäsin pikaisesti kylkeen, mutta mitään lisukeperunoita ei tarvittu. Ja oli todella hyvää!



Ainekset:
700 g kukkakaalia
400 g parsakaalia
Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
400 g tomaattimurskaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 tl oreganoa
Juustokastike:
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
½ l maitoa
½ tl suolaa
100 g juustoraastetta
Pinnalle:
50 g juustoraastetta

Paloittele kukka- ja parsakaali kukinnoiksi ja hienonna varret. Keitä kukintoja vedessä n. 5 minuuttia.

Hienonna sipulit ja kuullota niitä hetki pannulla voissa. Sekoita joukkoon jauheliha ja hienonnetut kaalien varret. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kannen alla n. 5 minuuttia.

Kuumenna rasva juustokastiketta varten. Sekoita joukkoon jauhot ja lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama minuutti. Mausta suolalla. Sekoita joukkoon juustoraaste.

Kaada jauhelihakastike uunivuokaan. Asettele päälle valutetut kaalit. Kaada päällimmäiseksi juustokastike ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti