lauantai 15. huhtikuuta 2017

Karpalo-omenacoleslaw

Coleslaw on siitä kiva salaatti, että se vain paranee vanhetessaan. Juhliin näitä on mukava tehdä, kun salaatin voi hyvällä omallatunnolla valmistaa edellisenä päivänä ja tietää, että seuraavana päivänä se on sopivasti mehustunut ja maustunut. Taatelit ja karpalot toivat tähän ihanaa makeutta.



Ainekset:
500 g valkokaalia
2 isoa, hapanta omenaa
2 rkl sitruunan mehua
5 kuivattua taatelia
1 dl kuivattuja karpaloita
½ dl korianteria
150 g pikamajoneesia
2 rkl kuohukerma

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta omenat karkeasti joukkoon. Sekoita mukaan sitruunamehu.

Viipaloi taatelit joukkoon. Lisää karpalot ja korianteri. Yhdistä majoneesi ja kerma kupissa ja sekoita salaattiin. Nosta peitettynä viileään maustumaan ja mehustumaan vähintään pariksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti