sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Polentaranskalaiset

Ensimmäinen satsi tuli paistettua liian miedolla lämpötilalla ja liian vähän aikaa, jolloin ranskikset eivät maistuneet juuri millekään. Toinen satsi sitten paistettiin korkeammassa lämpötilassa ja vähän pidemmän aikaa, jolloin parmesaanin maku alkoi tulla esiin ja ranskiksista tuli muutenkin paljon maistuvampia. Rakennekin parani. Joten vaikka ensin ajattelin, ettei näiden eteen kannata nähdä vaivaa, niin ehkä sitten kuitenkin – kun malttaa tarpeeksi odottaa.



Ainekset:
7 ½ dl kasvislientä
250 g polentaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta timjamia tai rosmariinia hienonnettuna
75 g parmesaaniraastetta
1 rkl voita
Lisäksi:
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Mittaa kattilaan kasvisliemi. Kuori ja hienonna valkosipulit ja lisää kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa kiehuvan kuumaan liemeen polentasuurimot vähitellen. Jatka sekoittamista, kunnes polenta kypsyy ja muuttuu paksuksi, n. 5 minuuttia.

Nosta kattila pois liedeltä. Lisää yrtit, parmesaaniraaste ja voi. Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa laakea uunivuoka (20*30 cm) leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi oliiviöljyllä. Levitä polentapuuro vuokaan. Peitä kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

Leikkaa jähmettynyt polentalevy tikuiksi. Levitä tikut leivinpaperoidulle pellille. Sivele oliiviöljyllä, mausta suolalla ja mustapippurilla ja paista 250-asteisen uunin yläosassa n. 20 minuuttia, kunnes ranskisten reunat alkavat hiukan ruskistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti