sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Jaffakakku

Miksihän sitä on kerran toisensa jälkeen niin pölvästi, että ajattelee tekevänsä jotain ”vähän helpommin” kun lopputulos on lähes aina jotain ihan muuta? Tällä kertaa ajattelin että siirrän kakun tarjoilulautaselle leivinpapereineen, jotta se ei hajoa matkalla. Nytpä sieltä kakun alta sitten pilkottaa melkoisen ruman näköinen leivinpaperi. Eipä se onneksi makua haittaa eikä kakkukaan ole menossa mihinkään julkiseen tarjoiluun. Häiritsee vaan omaa silmää ikävästi.



Pohja:
6 kananmunaa
3 ¾ dl sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
185 g voita
3 tl appelsiinikuoriraastetta
1 dl appelsiinimehua
Siirappi:
1 ¾ dl appelsiinimehua
2 rkl sokeria
2 rkl konjakkia
Kuorrutus:
200 g taloussuklaata
1 rkl vahvaa kahvia
½ dl ranskankermaa

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Lisää joukkoon appelsiinimehu. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhoseos vuorotellen voisula-appelsiinimehun kanssa. Lisää myös appelsiininkuoriraaste.

Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto taikinaan varovasti.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (22-24 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan muutama minuutti ja kumoa sitten pöydälle leivinpaperin päälle. Pese ja kuivaa vuoka.

Mittaa siirapin ainekset kulhoon. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut täysin.

Aseta vielä lämmin kakku takaisin puhtaaseen vuokaan. Lusikoi siirappi kakun päälle. Anna kakun jäähtyä kokonaan ja siirrä se sitten tarjoilualustalle.

Sulata kuorrutuksen suklaa kahvin kanssa. Vatkaa joukkoon ranskankerma. Vatkaa, kunnes seos on kiiltävää ja pehmeää. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja levitä kuorrutus sitten kakun päälle ja sivuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti