Toinen versio chili con carnesta. Liha hautui puolessatoista tunnissa ihanan mureaksi. Muutenkin tämä oli kovin onnistunut pata. Mausteinen, mutta ei liian. Kaveriksi keitin perunat samalla kun keitin pottuja huomista perunasalaattia varten, mutta vielä paremmin tämä olisi ehkä toiminut riisin kanssa.
Ainekset:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 purjo
1 vihreä paprika
1 oranssi paprikaa
500 g naudan patapaloja
3 rkl oliiviöljyä
2 tl jeeraa
2 tl paprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
2 rkl tomaattipyreetä
1 tölkki säilyketomaatteja
3 dl vettä
suolaa
mustapippuria
230 g kidneypapuja
340 g säilykemaissia liemineen
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori ja viipaloi porkkana. Halkaise, huuhdo ja silppua purjo. Halkaise paprikat, poista siemenet ja suikaloi malto.
Paloittele liha n. 2 cm kuutioiksi. Kuumenna öljy padassa ja ruskista liha. Lisää sipuli, valkosipuli, jeera, paprikajauhe ja chilijauhe. Kuullota sekoitellen, kunnes sipuli pehmenee.
Lisää porkkana, paprika, purjo ja tomaattipyree. Sekoita hyvin. Lisää säilyketomaatit liemineen ja vesi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paloittele tomaatit esim. lastalla. Hauduta kannen alla n. 1,5 tunnin ajan välillä sekoitellen, kunnes liha on mureaa.
Valuta ja huuhdo pavut. Lisää pavut ja maissit (liemineen) pataan. Kuumenna hetki.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti