torstai 20. huhtikuuta 2017

Parsakaali-pekonipiiras

Pekonin ja sipulin yhdistelmä on aina yhtä herkullinen. Ja se aurajuusto… edelleenkin ihmettelen, miten pärjäsin vuosikausia niin etten voinut sietää aurajuustoa. Se maistuu kerta kerralta paremmalta. Pinjansiemenet kruunaavat koko komeuden. Nam.



Pohja:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl vehnäleseitä
½ tl suolaa
3 rkl kylmää vettä
Täyte:
400 g parsakaalia
170 g pekonia
3 sipulia
200 g crème fraîchea
1 dl kermaa
170 g sinihomejuustoa
1 tl basilikaa
¼ tl suolaa
ripaus mustapippuria  
Pinnalle:
2 rkl pinjansiemeniä

Mittaa huoneenlämpöinen voi ja taikinan kuivat aineet kulhoon. Nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Sekoita taikinaksi. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø n. 26 cm) pohjalle ja reunoille.

Huuhtele parsakaali. Leikkaa kukinnot pienemmiksi paloiksi. Käytä myös parsakaalin varsi kuorittuna ja pieniksi paloiksi leikattuna. Keitä parsakaalipaloja suolalla maustetussa vedessä 3-4 minuuttia. Valuta.

Hienonna pekoni ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Ruskista pekoni pannulla. Lisää joukkoon sipuli ja paista hetki, kunnes sipuli hieman pehmenee. Nosta pannu liedeltä, lisää joukkoon crème fraîche, kerma ja mausteet.

Levitä ensin 2/3 parsakaalista piirakkapohjalle ja sitten viipaloitu sinihomejuusto. Valuta pannusta pekoninen täyte päälle ja painele vielä pinnalle loput parsakaalit. Ripottele päälle pinjansiemenet.

Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti