perjantai 14. huhtikuuta 2017

Carbonnades Flamandes

Tästä tuli vähän mieleen tilliliha, mutta hyvässä hengessä. Ihanan mureaa lihaa ja sopivan sakeaa kastiketta. Kaveriksi uusia perunoita ja porkkanamuhennosta.



Ainekset:
25 g voita
2 sipulia
1 ¼ kg naudan sisäpaistia
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl vaaleaa olutta
1 rkl fariinisokeria
2 tl suolaa
1 rkl viinietikkaa
1 laakerinlehti
½ tl timjamia
2 tl sinappia
2 viipaletta aurinkopaahtoleipää

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi padassa ja kuullota sipuli vaaleanruskeaksi. Nosta lämpöä ja lisää liha pataan.

Ripottele päälle jauhot ja lisää olut. Lisää sokeri, suola, viinietikka, laakerinlehti ja timjami. Anna padan hautua n. puolitoista tuntia tai kunnes liha on mureaa.

Lisää sinappi ja murenna leipäviipaleet vähitellen joukkoon, kunnes padan koostumus on sopiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti