lauantai 1. huhtikuuta 2017

Vadelmapuuro

Hyvää vispipuuroa. Joskaan en tiedä, eroaako tämä maultaan juurikaan perinteisestä puolukkavispipuurosta. Ilmeisesti se mannaryynien maku on niin hallitseva, että erilaiset marjat eivät paljonkaan vaikuta puuron makuun. Joka tapauksessa tämä on ihanaa iltapalalla hiukan lämmitettynä maidon kera.



Ainekset:
1 l vettä
½ vaniljatanko
2 dl mannasuurimoita
1 dl sokeria
½ tl suolaa
250 g vadelmia

Kiehauta vesi. Vispaa mannasuurimot, sokeri, suola ja vadelmat joukkoon. Halkaise vaniljatanko ja lisää se kattilaan. Anna puuron kiehahtaa ja hauduta 6-7 minuuttia välillä sekoitellen.

Jäähdytä puuro viileäksi. Poista vaniljatanko. Vatkaa puuro kuohkeaksi ja ilmavaksi sähkövatkaimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti