lauantai 22. huhtikuuta 2017

Lakka-vaniljavanukas

Ihana päätös mausteiselle aterialle. Vaniljavanukas oli yksinkertainen tehdä ja maistui hyvälle. Lakkahillo-marjasekoitus toimi vanukkaan kanssa paremmin kuin hyvin. Ainut pieni miinus tuli vanukkaan koostumuksesta, olisin tykännyt jos se olisi ollut vähän kiinteämpää.



Ainekset:
4 dl maitoa
1 dl kermaa
1 kananmuna
2 rkl sokeria
3 rkl Maizenaa
½ vaniljatankoa
Päälle:
200 g lakkoja
½-3/4 dl lakkahilloa

Sekoita pinnoitetussa kasarissa kylmä maito, kerma, muna, sokeri, Maizena ja halkaistu vaniljatangon puolikas. Kuumenna koko ajan vatkaten, kunnes seos on saostunut ja kiehunut 2-3 minuuttia. Seos ei paakkuunnu, jos sitä vatkaa hyvin.

Ota vaniljatanko pois seoksesta. Annostele vanukas neljään juomalasiin tai jälkiruokamaljaan.

Mittaa lakkahillo pieneen kasariin ja lämmitä sitä hiukan, jotta hillo tulee notkeaksi. Sekoita joukkoon sulatetut lakat. Annostele hillo vanukkaan päälle laseihin. Anna jäähtyä ja tarjoile jälkiruokana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti