lauantai 15. huhtikuuta 2017

Pääsiäiskakku

Tämä kakku on kummitellut mielessäni viime pääsiäisestä lähtien. Silloin näin sen ohjeen Maku-lehdessä ja meinasin tehdä kakun jo vuosi sitten, mutta en sitten kuitenkaan tehnyt kun oli kahvipöytään kaikkea muutakin. Tänä vuonna päätin kuitenkin kokeilla. Kakku oli mukavan raikas ja hedelmäinen ja kuitenkin sopivan suklainen ja makea. Etenkin mangotäyte olisi toiminut ihan sellaisenaankin.



Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
6 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
150 g tuoretta mangoa
150 g vadelmia
Kostutus:
1 ½ dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
½ dl tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta
Koristeluun:
pieniä pääsiäiskarkkeja

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Kääntele varovasti sekaisin.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (22 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30-40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä kakkupohja.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä liotusvesi ja liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun sekoitellen. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita rahka ja sokeri kermavaahdon joukkoon. Lisää liivateseos nauhana täytteeseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Jaa täyte kahteen kulhoon. Sekoita toiseen mangosose ja toiseen vadelmasurvos.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kelmuta tai leivinpaperoi sama kakkuvuoka, jota käytit pohjan paistamisessa. Kokoa kakkuvuokaan: nosta pohjalle alimmainen kakkulevy ja kostuta kevyesti vaniljamaidolla. Kaada toinen täytteistä pohjan päälle ja tasoita. Nosta keskimmäinen kakkulevy paikoilleen, kostuta ja kaada toinen täyte päälle. Nosta päällimmäinen kakkulevy paikoilleen ja kostuta. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Vatkaa kuorrutusta varten kerma ja mausta se tomusokerilla ja kaakaojauheella.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja levitä kuorrutus huolettomasti pinnalle. Koristele pääsiäiskakku juuri ennen tarjoilua pienillä suklaamunilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti