tiistai 4. huhtikuuta 2017

Mansikka-ananasfrappet

Tämä juoma olisi pitänyt tehdä kuumana kesäpäivänä ja nauttia pihassa kaikessa rauhassa. Toki se maistui ihan jälkkärinäkin, mutta mieleen nousi kuuma auringonpaiste, linnunlaulu ja ei-mitään-tekemistä –olo. Suklaamansikka oli kyllä ihan huippu, niitä voisi käyttää vaikka kakunkoristeina.



Ainekset:
250 g mansikoita
30 g taloussuklaata
½ ananas
2 dl ananasmehua
2 sitruunamelissanoksaa
2 rkl limettimehua
2 rkl hunajaa
½ l kylmää kivennäisvettä

Puhdista mansikat, säästä 3 koristeluun. Paloittele ja sulata suklaa. Kasta koristeluun säästetyt mansikat suklaasulaan ja nosta leivinpaperille jähmettymään.

Riivi ja silppua sitruunamelissan lehdet. Säästä 3 koristeluun.

Kuori ananas. Poista puinen keskiosa ja ruskeat silmät. Paloittele hedelmäliha kulhoon, säästä 3 palaa koristeluun. Lisää ananasmehu ja soseuta tasaiseksi. Lisää sitruunamelissa ja limettimehu.

Soseuta mansikat. Sekoita joukkoon hunaja. Laita molemmat soseet pakastimeen jähmettymään 45 minuutiksi.

Ota soseet pakastimesta ja sekoita hyvin haarukalla. Jaa soseet kerroksittain korkeisiin laseihin ja kaada päälle kivennäisvesi.

Jaa suklaamansikat, ananaspalat ja sitruunamelissan lehdet lasien päälle. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti