keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Amerikkalainen mustikka-juustokakku

Törkeen hyvää. Suorastaan suussa sulavaa. Pohjaan olisi oikeastaan kuulunut digestive-keksejä, mutta kun en onnistunut löytämään kaupasta sopivan kokoista pakettia, otin sen sijaan murokeksejä. Ja toimivat oikein hyvin. Kakun todellakin kannattaa annattaa kunnolla jäähtyä ja jähmettyä. Muutama tunti parvekkeella ei vielä auttanut, mutta muutama tunti lisää jääkaapissa sai kakkuun juuri sopivan jähmeän koostumuksen.



Pohja:
225 g murokeksejä
50 g voita
3 rkl hunajaa
Täyte:
300 g ranskankermaa
250 g maitorahkaa
250 g mascarponejuustoa
2 ½ dl sokeria
¾ dl maissitärkkelystä
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl appelsiininkuoriraastetta
4 kananmunaa
2 dl mustikoita
(1 rkl maissitärkkelystä)

Kaada keksit pakastepussiin ja murskaa ne kaulimella (tai käytä halutessasi vaikka yleiskonetta). Lisää pehmeä voi ja hunaja. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka (24 cm) leivinpaperilla. Homma käy helpoiten, jos ensin kastelet ja rypistelet leivinpaperin. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle.

Vispaa täytteen kaikki ainekset sekaisin kulhossa. Kaada täyte keksipohjalle. Ripottele mustikat pinnalle. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin 1 rkl maissitärkkelystä.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45-60 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt. Jos kakku tummuu paistamisen loppuvaiheessa, peitä vuoka leivinpaperilla. Anna jäähtyä hyvin ennen kuin irrotat kakun vuoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti