lauantai 23. syyskuuta 2017

Suolaturskapaistokkaat

Tämä oli oikeastaan fish and chips yhdessä paketissa ja hyvin maustettuna. Kyllä kelpasi. Suolaturskaa löytyy tarvittaessa esim. itämaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista. Jotenkin tuntuu vähän omituiselta ensin kuivattaa ja suolata kala ja sitten liottaa sitä yön yli. Eri juttu tietysti, jos suolaamalla säilöminen olisi tarpeen. Eiköhän näitäkin voisi yhtä hyvin tehdä suolaamattomasta kalasta.



Ainekset:
500 g suolaturskaa
500 g perunoita
20 g lehtipersiljaa
20 g tilliä
20 g ruohosipulia
2 punaista chiliä
1 nippu kevätsipuleita
4 valkosipulinkynttä
3 tl sitruunankuoriraastetta
1 tl kurkumaa
1 tl jauhettua inkivääriä
3 kananmunaa
1 tl sormisuolaa
mustapippuria
35 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Friteeraamiseen:
1 l rypsiöljyä

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Muusaa perunat ja anna soseen jäähtyä kunnolla, vaikka yön yli jääkaapissa.

Liota suolaturskaa väljässä, kylmässä vedessä 4-6 tuntia (tai yön yli). Vaihda vesi parin tunnin välein. Kaada vesi pois ja taputtele kalafileet kuiviksi talouspaperilla. Revi liha irti nahasta ja ruodoista ja silppua se esim. sauvasekoittimella.

Silppua yrtit. Poista chilistä siemenet ja silppua malto. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.

Laita perunasose ja suolaturska isoon kulhoon ja hienonna turska haarukalla. Lisää joukkoon yrtit, chili, kevätsipuli, valkosipuli, sitruunankuoriraaste, mausteet ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita uudelleen. Peitä kulho kelmulla ja nosta kulho jääkaappiin vähintään tunniksi.

Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Ota massasta ruokalusikallinen kerrallaan ja paista nokareet öljyssä kauniin värisiksi. Nosta paistokkaat öljystä reikäkauhalla, valumaan talouspaperille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti