lauantai 9. syyskuuta 2017

Pikamarinoitu lampaan paahtopaisti

Lammas on aina takuuvarma vaihtoehto, kun tekee mieli hyvää pihviä. Harmi vaan, että kotimaista lammasta tosi hankala löytää kaupoista lukuunottamatta pääsiäisen aikaa. Tämä oli perushyvää lambia. Marinadi oli voimakkaan makuista, mutta laimeni uunissa aika lailla.



Ainekset:
900 g karitsan paahtopaistia
Marinadi:
1 cm pala tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
2 tl garam masalaa
1 tl cayennepippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 rkl limettimehua
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa

Sekoita marinadin ainekset pienessä kulhossa. Kuori ja raasta inkivääri ja lisää marinadiin. Kuori valkosipulinkynnet ja purista joukkoon. Pyörittele paahtopaistinpalat marinadissa.

Kuumenna paistinpannu ja ruskista paahtopaistinpalat molemmin puolin. Nosta liha uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, jolloin liha on mediumkypsää. Tarjoile appelsiiniglaseerattujen bataattikuutioiden ja ranskankerman kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti