sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Juhlapata

Tänään oli ohjelmassa marjanpoimintaa, joten piti saada tehtyä joku vähän valmisteluja kaipaava pataruoka. Valinta meni ihan nappiin; tämä oli herkullista naapurien tuomien uusien perunoiden kera. Taatelit olivat kiva lisä perinteiseen karjalanpaistiin.



Ainekset:
700 g karjalanpaistilihoja
2 isoa sipulia
300 g porkkanaa
3 dl vettä
1 tl suolaa
mustapippuria
1 tl timjamia
100 g kuivattuja taateleita

Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit reiluiksi paloiksi. Pilko myös taatelit.

Kaada vesi padan pohjalle. Lado lihat kerroksittain mausteiden ja kasvisten kanssa pataan. Säästä porsaanlihapalat päällimmäisiksi.

Peitä pata kannella ja hauduta 175-asteisessa uunissa n. 1 ½ tuntia. Lisää vettä tarvittaessa kypsennyksen aikana. Lisää taatelit ja kypsennä vielä n. ½ tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti