keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Kaali-porkkanapiirakka

Aivan mahdottoman hyvää piirakkaa! Tykkään muutenkin kaaliruoista, mutta tämän mausteet nostivat kaalipiirakan ihan uudelle tasolle. Taikinakin oli jotenkin tosi pehmeää ja maukasta.



Pohja:
250 g voita
250 g maitorahkaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
Täyte:
700 g kaalia
3 porkkanaa
1 sipuli
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
2 tl currya
1 tl yrttimausteseosta
1 tl kuminaa
2 rkl siirappia
Voiteluun:
1 kananmuna

Nypi keskenään pehmeä rasva, rahka ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään.

Suikaloi kaali. Kuori ja suikaloi porkkanat. Kuori ja viipaloi sipuli. Hauduta kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä 10 minuuttia kannen alla. Mausta täyte ja anna jäähtyä.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ohuiksi, suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Nosta toinen levy leivinpaperoidulle uunipannulle ja levitä sille jäähtynyt täyte. Jätä reunat tyhjiksi. Nosta toinen levy päälle ja käännä kansilevyn reunat piirakan alle. Voitele piirakka munalla ja pistele kanteen haarukalla reikiä.

Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti