perjantai 1. syyskuuta 2017

Bostonkakku

Miksköhän sitä ei tuu useammin tehtyä pullaa? Lämmin, tuore pulla iltateen kanssa on niiiin hyvää.



Taikina:
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
1 ½ dl sokeria
½ tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää voita
Täyte:
100 g voita
1 dl (ruoko)sokeria
2 tl kanelia
Voiteluun:
1 kananmuna
Päälle:
1 ½ dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, suola ja sokeri. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa hyvin. Lisää pehmeä voi alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina levyksi. Sekoita keskenään täytteen pehmeä voi, sokeri ja kaneli. Voitele levy voi-sokeriseoksella. Rullaa kääretortun tapaan. Leikkaa terävällä veitsellä 8-10 paksua viipaletta ja laita viipaleet leikkuupinta ylöspäin irtopohjavuoan pohjalle. Kohota leivinliinan alla. Voitele munalla.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.

Sekoita tomusokerin joukkoon sitruunamehu ja vesi niin, että tahna on tasaista ja riittävän paksua. Levitä kuorrutus pullan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti