keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Avokadorisotto

Riisiversio alkukuusta tekemästäni avokado-ohratosta. Tämä oli hiukan vähälisukkeisempaa kuin edeltäjänsä, ja siksi myös hiukan mauttomampaa. Ei huonoa missään tapauksessa, mutta kyllä vaan ne oliivit ja salaattijuusto olivat kiva lisä ohratossa. Tämä sopi kyllä eilisten tosi maukkaiden lihapullien lisukkeeksi erinomaisesti, kun ei itsessään ollut niin kovin mausteista. Ja sattuipa muuten mukavasti, että ostamistani avokadoista toinen oli niin kypsä että muusaantui melkein itsestään ja toinen taas lähestulkoon raaka, joten se jäi helposti kuutioiksi.



Ainekset:
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
7 dl kasvislientä
2 avokadoa
¼ tl suolaa
mustapippuria
1 dl parmesaaniraastetta
Lisäksi:
tuoretta basilikaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit paistokasarissa öljyssä. Lisää joukkoon riisi ja kuullota, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää viini ja anna viinin imeytyä riisiin.

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää kasvislientä desi kerrallaan riisin joukkoon.

Kuori avokadot, poista kivet ja kuutioi hedelmäliha. Murskaa osa hedelmälihasta haarukalla. Mausta avokado suolalla ja pippurilla. Lisää avokado ja parmesaani risoton sekaan. Älä enää kuumenna. Ripottele pinnalle tuoretta basilikaa ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti