perjantai 29. syyskuuta 2017

Luumupavlova

En oikein tiedä, oliko hyvä idea paistaa marenkilevyä irtopohjavuoassa. Levy tarttui leivinpaperiin ja vuoan reunoihin ja hajosi pahasti. Aiemmin olen paistanut marenkilevyjä suoraan pellillä leivinpaperin päällä ja sillä tavoin paistaminen on onnistunut paljon paremmin. Tähän pavlovaan tuli täytteeksi luumuja, sillä niitä meillä riittää. Kotipihan kaksi luumupuuta ovat tänä vuonna tehneet kilokaupalla hedelmiä, enkä todellakaan tiedä mihin oikein saan ne kaikki upotettua. Mutta voi, mikä maku! Luumut sopivat tähän kerta kaikkiaan täydellisesti.



Ainekset:
4 kananmunan valkuaista
2 tl viinietikkaa
2 1/3 dl tomusokeria
2 tl maissijauhoja
2 tl vaniljasokeria
½ rkl voita voiteluun
Täyte:
300 g viipaloituja (tuoreita) luumuja
1 ½ dl kuohukermaa
150 g mascarponea
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa valkuaiset ja viinietikka kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään sokeri, maissijauhot ja vaniljasokeri. Lisää seos valkuaisvaahtoon pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes taikina on paksua ja kiiltävää.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (20 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja levitä se niin, että keskelle jää syvennys täytettä varten. Paista 110-asteisessa uunissa n. 1,5 tuntia, tai kunnes marenki on kullankeltaista. Sammuta uuni ja anna pohjan jäähtyä rauhassa uunissa.

Kumoa kakkupohja lautaselle ja irrota leivinpaperi. Kumoa oikein päin tarjoiluvadille.

Vatkaa kerma vaahdoksi sokerien kanssa. Sekoita joukkoon mascarpone. Levitä kermavaahto-mascarponeseos kakkupohjalle. Viipaloi luumut ja kasaa luumuviipaleet keoksi kermavaahdon päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti