sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Luumu-murupaistos

Mietin pitkään, miltä tämä oikein maistuu. Sitten yksi kanssaruokailijoista ihmetteli, miten tämä voi maistua ihan lakalta. Ja niinpä olikin; kotipihan luumut muuttuivat yks kaks yllättäen lakaksi, kun niitä kuumennettiin fariinisokerin ja muruseoksen kera. Hyvää oli, kaverina Aino vanilja ja valkosuklaan kuiskaus –jäätelöä.



Ainekset:
500 g luumuja
1 dl fariinisokeria
50 g voita sulatettuna
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl sokeria
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria

Puolita luumut ja poista kivet. Suurehkot luumut voit pilkkoa pienemmiksi paloiksi.

Kaada luumut piirakkavuokaan. Sekoita joukkoon fariinisokeri.

Sulata voi. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, sokerit ja kaneli. Ripottele muruseos luumujen päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, kunnes luumut ovat kypsyneet ja paistoksen pinta on saanut kauniin värin. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti