tiistai 12. syyskuuta 2017

Teriyaki-pyörykät

Lihapullista tulee yllättäen kovin erilaisia, kun ne maustetaan eri tavalla kuin tavallisesti. Taas kerran täytyy todeta, että nämä olivat todella hyviä.



Ainekset:
1 kananmuna
2 kevätsipuli
3 rkl soijakastiketta
5 g raastettua inkivääriä
2 tl seesamiöljyä
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria
800 g jauhelihaa
Voiteluun:
teriyaki-kastiketta
Koristeluun:
1 rkl seesaminsiemeniä


Silppua kevätsipuli. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Vatkaa muna isossa kulhossa. Lisää muut ainekset. Sekoita hyvin käsin, ja muovaa taikinasta läpimitaltaan n. 4 cm:n pyöryköitä.

Voitele pyörykät teriyaki-kastikkeella ja paista 200-asteisessa uunissa kypsiksi, n. 8 minuuttia / puoli. Nosta pyörykät tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Tarjoile teriyaki-kastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti