sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Janssoninpiirakka

Mä en ole ikinä tykännyt janssoninkiusauksesta. Tämä resepti kuitenkin jostain syystä vaikutti niin houkuttelevalta, että sitä oli pakko kokeilla.  Maku ei vastannut alkuunkaan mielikuvaani janssoninkiusauksesta, mikä ei ollut ollenkaan huono asia. Piirakka oli ihanan kermainen ja juustoinen. Anjovis olisi saanut maistua jopa enemmänkin.



Pohja:
200 g voita
1 dl parmesaaniraastetta
3 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
½ dl kylmää vettä
Täyte:
600 g perunoita
1 sipuli
1 rkl voita
1 ½ dl emmentaaliraastetta
125 g / 80 g anjovista
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
2 tl anjovispurkin lientä

Keitä perunat kypsiksi. Anna niiden jäähtyä täysin. Kuori ja viipaloi perunat.

Sekoita pehmeä voi, parmesaaniraaste ja kuivat aineet tasaiseksi taikinaksi. Sekoita kylmä vesi nopeasti taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi.

Kauli taikina piirakkavuoan (28 cm) pohjan ja reunat peittäväksi levyksi. Nosta pohja vuokaan. Pistele pohja ja tue reunat kaksinkertaisella foliolla. Esipaista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Silppua sipulit ja kuullota ne pehmeiksi voissa. Ripottele puolet juustoraasteesta ja sipulisilppu esipaistetun pohjan päälle. Silppua niiden päälle anjovikset (säästä liemi). Viipaloi perunat ja levitä ne vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle loput juustoraasteet. Sekoita keskenään munat ja kerma. Lisää anjovisliemi ja kaada seos piirakan päälle.

Jatka paistamista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti