lauantai 30. syyskuuta 2017

Puolukkakakku

Tänään käytiin puolukkametsässä. Viime vuoteen verrattuna puolukat olivat pieniä ja niitä oli melko vähän. Nopeasti silti saatiin kahden poimijan voimin vajaa ämpärillinen poimittua. Pitihän niistä jotain sitten tehdäkin, ja tämä kakku oli sopivan yksinkertainen ja nopea valmistaa iltapalalle. Kakku pelkästään olisi ollut minun makuuni ehkä vähän turhan mauton, mutta jäätelön kanssa tarjoiltuna oikein maukasta. Ohjeessa mainittu kinuskikastike toimisi varmasti loistavasti.



150 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
200 g kermaviiliä
Väliin:
250 g puolukoita
2 rkl sokeria
(1 rkl perunajauhoja)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kermaviilin kanssa, niin että viimeisenä lisäät jauhoja.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (20-22 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Kaada taikinasta n. puolet vuoan pohjalle. Jos käytät pakastepuolukoita, sekoita puolukoihin 1 rkl perunajauhoja. Levitä puolukat taikinan päälle. Ripottele sokeri puolukoiden päälle. Kaada päällimmäiseksi loput taikinat.

Paista 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Tarjoile esim. kinuskikastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti