Olen kerran aikaisemmin ostanut ananaskirsikoita enkä pitänyt niitä juuri minään. Edelleenkin olen sitä mieltä, että sellaisenaan ne ovat turhan kirpeitä ja toisaalta mauttomia. Mutta voi jestas sentään, että niistä tuli hyvän makuista jäätelöä! Oli ihan mahtihyvää raparperikakun kaverina. Ja valmistui ihan käden käänteessä, kun ne kirsikat oli vaan etukäteen jäädytetty. Epäröin kovasti basilikan lisäämistä jäätelöön, mutta laitoin kumminkin. Ja hyvä että laitoin, siitä tuli juuri mukavasti sellainen ihan pikkuriikkinen basilikan häivähdys.
Ainekset:
400 g ananaskirsikoita
250 g mascarponea
1 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
3 rkl tuoretta basilikaa
Poista ananaskirsikoista kuivat lehdet ja laita kirsikat pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi.
Silppua basilika. Siirrä jäätyneet ananaskirsikat monitoimikoneen kulhoon. Lisää loput ainekset ja soseuta tasaiseksi. Tarjoile heti pehmiksenä tai nosta tunniksi pakastimeen ja pyöräytä palloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti