perjantai 14. syyskuuta 2018

Porkkanakastike

Oikein maukas kastike. Tällä kertaa syötiin tätä kalan kanssa, mutta kastiketta tuli niin paljon että saattaapa olla että sitä ”joutuu” syömään vielä myöhemmin lihapullien kaverina. Jostain kumman syystä viime päivinä on tullut tehtyä kovin inkivääripitoisia ruokia. Mitenkään tietoisesti en ole niitä valinnut, mutta kyllähän se inkivääri onkin aika hyvää.



Ainekset:
3 cm tuoretta inkivääriä
2 salottisipulia
4 dl porkkanamehua
¼ dl sitruunamehua
1 tl sambal oelekia
2 laakerinlehteä
2 ½ dl ruokakermaa
50 g voita
suolaa
mustapippuria

Kuori ja silppua inkivääri. Kuori ja silppua sipulit. Sekoita kasarissa sipuli, inkivääri, porkkanamehu, sitruunamehu ja chilitahna. Lisää laakerinlehdet. Kiehauta kastike, lisää kerma ja keitä, kunnes osa nesteestä on haihtunut ja kastike on hiukan sakeutunut.

Nosta kattila liedeltä ja poista laakerinlehdet. Lisää joukkoon paloiteltu voi voimakkaasti vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti