keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Raparperi-inkiväärimurukakku

Tämä kakku oli ihanan mehevä. Mutta vaatii ehdottomasti rinnalleen jotain kermaista ja makeaa. Meillä oli kermavaahtoa, mutta kimpale vaniljajäätelöä toimisi myöskin loistavasti. Kakkupohja ja muruseos ovat makeita ja pehmeitä ja raparperi tuo kivasti kakkuun kirpakkuutta (ekaluokkalaisen mielestä liikaakin).



Raparperit:
600 g raparperia
3 rkl fariinisokeria
1 tl inkivääriä
¼ dl sitruunamehua
Pohja:
200 g huoneenlämpöistä voita
200 g sokeria
4 kananmunaa
100 g mantelijauhetta
100 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl inkivääriä
ripaus suolaa
Muruseos:
50 g kylmää voita
60 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
100 g kaurahiutaleita
60 g fariinisokeria

Pilko raparperi n. 3 cm paloiksi. Sekoita raparperin joukkoon fariinisokeri, inkivääri ja sitruunamehu. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes raparperi on pehmennyt.

Nypi yhteen muruseoksen jauhot ja voi. Lisää kaurahiutaleet ja sokeri ja jätä seos odottamaan.

Vatkaa vaaleaksi vaahdoksi pohjan voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan, edelleen vatkaten. Lisää lopuksi joukkoon loput ainekset.

Leivinpaperoi korkeareunainen, n. 20 cm uunivuoka. Kaada puolet kakkutaikinasta vuoan pohjalle. Ripottele päälle puolet muruseoksesta ja sen päälle puolet raparpereista. Kaada raparperien päälle loput taikinasta, lähes kaikki loput muruseokset ja sen päälle loput raparperit. Säästä päällimmäiseksi hiukan muruseosta.

Paista 170-asteisessa uunissa tunnin ajan. Peitä sitten vuoka ja jatka paistamista 55-60 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ritilällä 20 minuuttia. Tarjoile lämpimänä kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.

2 kommenttia:

  1. Raparperi ja inkivääri sopivat varmaankin hyvin yhteen, ei oo tullut koskaan kokeiltua. Herkulliselta näyttää ainakin! :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä vaan sopivat. Just kaivoin pakastimesta palasen ja tuntuu, että kakku oli vaan parantunut pakastettaessa. Inkivääriä tässä saisi kyllä olla enemmmänkin, ei tuo teelusikallinen tuolta juurikaan maistu. Veikkaan, että tuore inkivääri toimisi tässä jopa paremmin.

    VastaaPoista