lauantai 22. syyskuuta 2018

Nasi goreng

Oikein hyvää se oli tämäkin. Jotenkin vaan tuntuu, että olen joskus ennenkin tehnyt ihan vastaavaa ruokaa toisella nimellä. Jotain paellaa ehkä. Mutta ei se haittaa, ihan ilokseen tätä syö vaikka useammankin kerran.



Ainekset:
3 dl pitkäjyväistä riisiä
6 dl vettä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 eri väristä paprikaa
100 g ituja
400 g maustamatonta broileria
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl sambal oelekia
1 rkl soijaa
1 tl currya
1 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua korianteria
100 g kuorittuja katkarapuja
2 banaania
1 rkl voita

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Suikaloi paprikat ja huuhtele idut.

Kuumenna puolet öljystä isossa padassa. Kuullota sipulit ja valkosipuli. Lisää paprikasuikaleet ja idut. Anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia.

Suikaloi broileri ja paista suikaleet lopussa öljyssä. Mausta suolalla, sambal oelekilla, soijalla, curryllä, paprikajauheella ja korianterilla. Lisää broileri, riisi ja katkaravut pataan kasvisten joukkoon. Sekoita hyvin. Kuumenna, älä enää keitä.

Kuori ja viipaloi banaanit ja paista viipaleet pannulla voissa keskilämmöllä. Sekoita banaaniviipaleet varovasti ruoan joukkoon. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti