sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Inkivääri-palsternakkakeitto

Alkuperäisen ohjeen mukaan tähän keittoon kuului melkein puolet vähemmän palsternakkaa ja pari desiä enemmän lientä. Eipä olis niillä suhteilla voinut enää puhua sosekeitosta vaan lähinnä liemestä. Tällaisena tämä kuitenkin oli juuri sopivan paksua ja aivan ihanan makuista. Inkivääriä olisi ehkä saanut olla enemmän, nyt en tainnut maistaa sitä ollenkaan. Palsternakka oli selvästi hallitseva (yllätys), mutta välillä taustalta puski esiin kookos ja jotain muuta. Ehkä siellä kumminkin sitten se inkiväärikin häivähteli.



Ainekset:
700 g palsternakkaa
2 rkl oliiviöljyä
2 pienehköä sipulia
2 valkosipulinkynttä
10 g inkivääriä
5 dl kasvislientä
2 dl kookosmaitoa
2 ½ dl kaurakermaa
suolaa

Kuori ja paloittele palsternakka keskikokoisiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja silppua inkivääri.

Laita kattilaan oliiviöljy, sipulit ja inkivääri. Kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon palsternakkapalat ja anna hieman lämmetä. Lisää kattilaan kasvisliemi, kookosmaito ja kauramaito. Keitä 15–20 min, kunnes palsternakka on kypsää.

Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi ja mausta suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti