sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Omenariisipuuro

Omenoita, omenoita, omenoita on joka paikka pullollaan. Olen ihan hätää kärsimässä näiden kanssa, kun pakastimet ovat tupaten täynnä ja hilloakaan en haluaisi keittää ihan älyttömiä määriä. Mutta nyt tuli kokeiltua omenariisipuuroa, joka oli aivan kelvollista iltapalaksi. Täytyy kokeilla tällä samalla reseptillä ja jollain toisella hedelmällä joskus myöhemmin. Kuva ei taaskaan ole kovin mairitteleva, mutta no can do.



Ainekset:
1 l vettä
1 ½ dl puuroriisiä
½ dl sokeria
500 g omenoita
1 kanelitanko
ripaus suolaa

Mittaa kattilaan omenat ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää suola, riisi ja kanelitanko. Hauduta miedolla lämmöllä puolisen tuntia, välillä sekoittaen.

Mausta puuro lopuksi sokerilla ja poista kanelitanko. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti